23 Şubat 2014 Pazar

İpek Kirpik Eğitim Notları

pek Kirpik Eğitim Kurs Notları

Son zamanlarda ipek kirpik uygulaması ile ilgili yapılan hataları ve yanlış bilgileri de sizlerle paylaşmak istiyoruz.
1-    İpek Kirpik Uygulaması Ne kadar Süre Kullanılır
İpek kirpik uygulaması ayda 1 kez bakımları olmak üzere toplam da 3 ay kullanılır. Bu süreç sonrasında tamamen çıkarılıp en az 1 hafta 10 gün kendi kirpiklerinizi dinlendirmeniz gerekir. Bu şekilde kullanırsanız eğer kirpikleriniz hiçbir şekilde zarar görmez

2-    Bakımlarında Neler Yapılıyor.
İpek kirpik bakımı aralardan düşen kirpiklerin yeniden takılması , düzenlenmesi anlamına geliyor. Yani bu süreç içerisinde kirpikler dökülebiliyor.
Uluslararası sağlık örgütünden  Yaptığım araştırmalara göre kendi kirpiklerimiz 3 ayda bir dökülüyor. Yani bir kirpiğin ömrü 3 ay . Sadece biz hepsini aynı anda dökülürken görmediğimiz için fark etmiyoruz. Normalde rimel temizlerken ,yüzümüzü yıkarken dökülen kirpiklerinizi fark edersiniz ( aynı saç tarama olayındaki gibi , saçınızı her taradığınız da en az 10 tel saç dökülür )
Bu sebeple siz ipek kirpik işlemi yaptırdığınız zaman kendi kirpiğinizin rutin dökülme vakti geldiği zaman , bizim uygulamış olduğumuz İpek kirpikler de dökülecektir. 1 tane 2 tane döküldüğü zaman çok fark edilmez ama 1 ay içerisinde 10 dan fazla tel döküldüğü için artık bakım ( rötuş ) yaptırmanız gerekecektir. Kısaca
İpek Kirpik bakımı budur.

3-    Dikkat Etmem Gerekenler Neler
İpek Kirpik / Protez Kirpik ( ikisi aynı anlamdadır ) kullanıldığınız süre içerisinde
•    Yüzüstü yatmamanız gerekir ( Yan yatabilirsiniz )
•    Yüzünüze kese yapamazsınız ama gayet rahat bir şekilde yıkayabilirsiniz.
•    Bakımlarını aksatmamanız gerekir.
•    Rimel uçlarına sürebilirsiniz ama işlem sonrasında genelde Rimel kullanmaya kimse gerek duymuyor. Zaten ipek kirpikler koyu siyah renginde ve rimelli gibi görünüyorlar.
•    Bunları kendiniz çıkaramazsınız , kendi özel çıkarıcı solüsyonu ile çıkarmanız şart.
•    Alkollü veya yağlı bir makyaj temizleyicisi kullanamazsınız ( meybelline özel yağsız ve alkolsüz çıkarıcıları mevcut 9 Tl ye gratis lerden alabilirsiniz )
Çok teferruatlı görünebilir ama aslında öyle değil. İpek kirpik kullanımı çok rahattır . Sadece bir İpek Kirpik uzmanı ve Eğitmeni olarak hem İpek kirpik uygulayıcılarıyla hem de uygulatmak isteyen kullanıcılarla bu bilgileri paylaşmam gerekirdi.
Ben İpek Kirpik Eğitmeni Nurgül Kolukırık olarak İpek kirpiği özellikle Rimelde kurtulmak isteyen ve makyajdan yapmadan iyi görünmek isteyen kişilere kesinlikle tavsiye ediyorum.
Genelde rahatlığına çok alışıyorsunuz , sabah akşam hayal ettiğiniz o yoğun , gür ve uzun kirpiklere 1 saat içerisinde sahip olabilirsiniz.

Tüm bu bilgiler benim 6 senelik birikimim ve pratiğim sayesinde edinilmiştir.
İlk 6 sene önce Rusya da kaldığım 2 ay süresince İpek kirpik eğitimi sonrasında yapılan bir çok uygulama  ve değişik göz yapılarına göre uygulama şekilleri bilgisi üzerine artık Profesyonel bir uygulayıcı ve aynı zamanda Eğitmenim.
Uygulama yapmış olduğumuz ve Satışını da yapmakta olduğumuz Sach Marka İpek Kirpikler ve yapıştırıcıları sayesine siz de Rimel e Son Diyebilirsiniz.

Herkese sevgiler , saygılar.
Güzel ve iyi görünmek isteyen tüm takipçilerime,



 Nurgül Kolukırık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder